Nyårs-Middag med Dans 14.01.2020.

 

Den 14:e Januari hade vi middag med dans på restaurang A Floresta i Almancil och firade där in det nya Carpe Diem året.

Festligheterna  blev nästan avblåsta på grund av ett lågt antal bokningar, - kanske mest beroende på att flera Skandinaver alltjämt var kvar uppe i norden. Men när vi hade passerat 25-strecket så beslöt Styrelsen att fortsätta som planerat och när vi till slut samlades för Välkomstdrinken med läckra canapéer hade vi blivit 27 till antalet.

Som så många gånger tidigare när vi firat ”Nyår”, - började  Vernon Delauney underhålla oss med lågmälda, välkända toner under välkomstdrinken fram tills det blev dags för sittning till vackert dekorerade bord med vita dukar, lite varierande små-pynt i olika färger inklusive lite röda plast-blommor. I taket, och på diverse pelare, hängde färgglada girlanger för lite extra feststämning.

Efter välkomsthälsningen läste Kent upp Carpe Diem´s egen korta version av ”Nyårsklockan”, och omedelbart därefter var det meningen att en inspelning av klockringningen från ”Big Ben” i London skulle ljuda för oss ur högtalaren för gemensam nedräkning från tolv  till noll. Men så lät det sig dessvärre inte göras, utan nedräkningen till det nya Carpe Diem året gjordes istället spontant med höga röster av de närvarande fram till nollan som följdes av en stort - SKÅÅÅÅL!

Efter en inspelning av ”Champagne Galoppen” som omedelbart därefter följde, började serveringen av förrätterna medan Vernon åter underhöll oss med musik och sång fram till  huvudrätterna, - varefter han tog en paus.

Det bör nämnas att restaurangens nya ägare, Rui, och hans team, avbröt sin semester som startade den 7:e Januari och som skulle pågå fram till den 14:e Februari, men öppnade upp restaurangen enbart för vår räkning denna afton! Vilken uppoffring!

Efter de smakfulla förrätterna lät inte de lika läckra huvudrätterna vänta på sig utan kom därefter ut ur köket på löpande band och blev elegant serverade av Rui och hans assistent.

Nu blev det dags för en frågesport med ett pris till den person som snarast kunde komma fram till vilka bokstäver och tecken man var tvungen att skriva för att komma in på föreningens hemsida efter (www.). Priset var skänkt av föreningens Styrelseledamot, Ragnhild Olsen-Anfroy,  och bestod av en vacker inramad gravering efter den franske konstnären ”François Boucher” (1703-1770) och värderad till 130 €. Först blev det helt tyst ett tag innan det så vackert började närma sig ett svar - efter lite dividerande fram och tillbaka - när till slut vår Medlem Eva Sylvan lyckades presentera kombinationen (carpediem-algarve.org). Vid överlämnandet av priset beslöt Eva att donera tillbaka konstverket till klubben för ett annat eventuellt liknande tillfälle.

När det blev dags för de vackert dekorerade och goda efterrätterna återvände Vernon till sin musikanläggning och fortsatte underhålla oss i ett allt stigande tempo som redan nu hade lockat några dansanta gäster till dansgolvet, - och detta fortsatte med välkända tongångar under det att kaffet senare serverades.

Det  kändes onekligen i luften att vi tillsammans avnjöt en synnerligen mysig och trivsam kväll i vänners glada lag, - även om vi var få deltagare mot t.ex. året dessförinnan.

Rui - och hans kollega i servisen - tillsammans med köksmästaren - presenterades och avtackades med en varm applåd för deras vänliga insatser, - medan baren fortfarande höll öppet för den som t.ex önskade en avec till kaffet m.m.

Gästerna avtackades därefter för sitt deltagande och informerades om att nästa träff blir en Valentine-lunch som kommer att äga rum den 12:e Februari någonstans i området kring Almancil och dit alla var hjärtligt välkomna.

När klockan närmade sig 23 var flera gäster på väg att lämna restaurangen medan ett fåtal satt kvar och samtalde vid borden och några par alltjämt dansande fram tills att  Vernon spelade sista dansen, - straxt efter 23-slaget.

Sammanfattningsvis hade vi en mysig och trevlig kväll med god mat och dryck och en fantastisk service. Vi har haft liknande tillställningar på denna restaurangen flera gånger tidigare, - men kände att detta besök blev ett snäpp bättre.

Bilder ifrån festligheterna, av vår fotograf Egil Borgersen, finns redan arkiverade för att snarast sättas på plats här nedan.