Jul-Lunchen 05.12.2019.

 

Den 5:e December blev det åter dags för vår årliga Jul-Lunch på restaurangen med de röda jul-gardinerna – ”Aquarelle”. Det har nu blivit en vana för restaurang-personalen att  göra sina juldekorationer, inför de kommande helgerna, kvällen innan vi har vår bokade Jul-Lunch. En synnerligen uppskattad vänlighet.

Efter en sen start på bokningarna, som dessvärre är ett fortlöpande faktum, blev vi till slut 54 glada deltagare som från kl. 12:30 bjöds på välkomstdrinkar (Prosecco och Glögg) med tilltugg på restaurangens uteplats i strålande Algarve-väder.

Kl. 13, i vanlig ordning, blev det sittning till de vackert dukade borden medan personalen gjorde sig beredda att servera de önskade måltidsdryckerna, - rött/vitt vin, öl m.m. När samtliga gäster var sittande, - hälsade Kent alla hjärtligt välkomna, - med tillägget att det var speciellt trevligt att så många norska vänner hade mött upp denna gången. Carpe-Visan lät inte vänta på sig när hälsnings-ceremonin var över och då samtliga med hög röst började sjunga till en inspelad version via musikanläggningen. Det blev en professionell, samstämmig och lyckad start-up som bevisade att sången nu fastnat hos de flesta av våra medlemmar och gäster utan text-bladet.

Under tiden att måltidsdryckerna  serverades ombads alla deltagarna att spontant och tillsammans klämma i med den välkända - ”Hej Tomtegubbar”, - varefter vi tog det lugnt en liten stund innan de olika förbeställda förrätterna började serveras.

Silltallriken blev åter igen den mest uppskattade förrätten till vilket det naturligtvis också serverades en liten ”nubbe”.  

När förrätten var avslutad blev det dags för dagens traditionsenliga framträdande, - nämligen av den s.k. ”Norsk-Kören” som alltid består av samtliga våra norska medlemmar, vänner och besökare (idag totalt 20) som gemensamt framförde julsången, - ”På Låven Sitter Nissen”. Detta blev, som vanligt, en bejublad upplevelse för oss övriga med efterföljande starka tillrop, visslingar och applåder.

Nu blev det dags för de läckra huvudrätterna att bli serverade av den alltid lika vänliga och trevliga service-personalen, - hovmästaren Miguel och hans två kvinnliga medarbetare som  varit i full gång sedan tidig förmiddag med sina förberedelser, - enbart för vårt välbefinnande.

I pausen som nu följde plockades sångbladet fram och gemensamt sjöng vi en svensk/engelsk version av  ”White Christmas”, - som ytterligare en påminnelse om att  julen närmar sig med storm-steg.

Av okänd anledning blev väntan på efterrätten lite längre än beräknat varför vår nyinvalda Vice President, Frank Arvidsson, ombads att framföra en liten presentation om sig själv på några minuter.

Sedan de läckra efterrätterna avnjutits blev det en aning stökigt i restaurangen  p.g.a.  att Tomte-Far och hans medhjälpare Tomte-Nisse gjorde sin entré ifrån olika håll (via köket och huvudentrén) med varsin stor säck innehållande julklappar till ett maxvärde av 10€ per styck. Dessa delades därefter ut under glada tillrop till de gäster som vänligen hade lämnat en liten paket under lunch-incheckningen och som, förhoppningsvis, fick en annan trevlig liten jul-klapp tillbaka av tomtarna.

När lugnet så småningom åter hade lagt sig efter att tomtarna lämnat lokalen, hjälpte service-personalen  till med att tända de levande ljusen på våra bord medan vi gemensamt och stämningsfullt sjöng,  .....  ”Låt Mig Få Tända Ett Ljus”.

Nu återstod avslutningsvis endast ”jul-kaffet” som serverades medan vi spontant, högt och ljudligt riktade en hälsning till varandra genom att gemensamt sjunga den korta versionen av ”I Wish You a Merry Christmas” - tre gånger i följd.

Efter påminnelsen om vårt nyårsfirande med middag och dans tisdagen den 14:e Januari blev det dags för, - Tack för idag, Slut för idag, God Jul och Gott Nytt År, - samt Välkomna åter!

Hoppas att flertalet av oss redan nu i detta tidiga skede av de kommande helgerna har fått lite julstämning med i bagaget vid återfärden hem, - till boendet här i Algarve eller till annan betydligt nordligare breddgrad.

 

 

Här nedan några bilder ifrån Jul-Lunchen.

Ett stort tack till Egil Borgersen, - dagens fotograf!