CD-Lunchen 10.10.2019

Torsdagen den 10:e Oktober hade vi säsongens första Carpe Diem träff på den nu för oss välkända restaurangen ”BARBACOA” i Almancil.

Vackert, varmt och soligt väder gjorde det möjligt att mingla med välkomstdrinkar och canapéer ute på restaurangens terrass från kl 12:30 till trevligt framförda toner och sånger av ”The Golden Boys”.

Kl. 13:00 blev det dags för sittning till bords i den väldukade restaurangen för samtliga 42 deltagande medlemmar och gäster.

Efter välkomsthälsningen när samtliga var på plats inne i restaurangen, anmodades om en  tyst minut för att hedra vår, den 2:a Augusti, avlidna medlem, - Kay Persson. Kay var en trogen besökare på alla våra träffar och tillika en av tre interna revisorer i föreningen. Som avslutning på minnes-stunden spelades några takter ur, - ”It´s time to say goodbye”.

Nu började vinet serveras och omedelbart därefter serverades en god ”Amuse Bouche / Spring Vegetables Quiche” - när plötsligt en vänlig medlem (Harald Prestö) påpekade för programledaren att vi hade glömt att sjunga vår officiella start-up sång  - ”Biskops Visa”. (Som numera går under namnet - ”Carpe Visan”).

P.g.a. ett nu nervöst strul med den inspelade musiken till nämnda sång, gjorde vi istället tillsammans ett ”a cappella” framförande, - som gick över all förväntan när vi under sångens gång till slut lyckades hitta en gemensam och  hyfsad tonart.

Innan förrätten som nu började serveras presenterades våra två inhyrda musikanter ”The Golden Boys” (Luis - Gitarr/sång och Pedro -Trummor/munspel/sång) som under lunchen lågmält spelade och sjöng för oss, - med jämna mellanrum.

Ett tidigare styrelsebeslut i föreningen att be gamla, eller nya medlemmar, att göra en kort (max 3 min.) presentation av sig själva resulterade i att vår Styrelsesuppleant Henrik Nenzén, omedelbart efter förrätten, tog till orda och gjorde ett trevligt, intressant och lärorikt framförande. Han talade bl.a. om sina yrkesmässiga utlandsvistelser, varav flera år i t.ex. Ryssland, samt om sin hobby här i Algarve som odlare av diverse frukt- och bärträd vars frukter kunde bearbetas till olika typer av drycker. 

Efter en uppfriskande ”Lemon Sorbet” som snabbt serverades blev det dags för de läckra huvudrätterna som samtliga verkade avnjutas med stor aptit.

Därefter följde några ord om vår genom åren trogna ålder-kvinna i föreningen, Kirsten Pedersen (88), som efter 35 år i Algarve nu lämnat sitt stora fina hus i Almancil och flyttat till en lägenhet i en välrenommerad förort till Oslo. En blomma från Carpe Diem kommer att sändas till den nya adressen som tack för hennes hängivna support.

Nu blev det dags att plocka fram sångbladet med vår s.k. ”Höstvisa” som vi sjöng till melodin, - ”Kalle På Spången”. Programledaren gjorde ett tappert försök att ensam sjunga en speciell första-vers, - varefter vi tillsammans klämde i med två övriga verser innan de läckra efterrätterna serverades.

Innan kaffet blev det tid för lite mellan-information om bl.a. ett populärt event den 12-13 Oktober för oss ”invandrare” som årligen upprepas i Portimão, - nämnligen BLIP (”Better Living In Portugal”). Vidare också en påminnelse om vårt stundande Extra Ordinarie Årsmöte med efterföljande lunch som äger rum den 7:e November.

Under kaffet som därefter följde, med själv-inköp av diverse avec från baren, blev det ett stort och hjärtligt tack till våra gäster med hopp om ett snart återseende. Vidare blev det ett stort tack och en varm applåd till köks- och servispersonalen för deras utomordentliga service.

Detta medan några började lämna lokalen och våra musikanter spelade upp till dans ute på terrassen utanför restaurangen, - för ett stort antal kvarvarande nu danssugna gäster.

Dansen och det trevliga samspråkandet pågick ytterligare c:a en timma innan det blev dags att packa ihop, återvända hem och tänka tillbaka på ytterligare en trevlig eftermiddag med CARPE DIEM´s Medlemmar, Vänner och Gäster.

🙂

Nedan några bilder från lunchen.

(Tyvärr saknas några bilder inne ifrån restaurangen p.g.a. ett kamera-tekniskt fel.)  😥