Påsk Lunch 11.04.2019.

 

Den 11 April hade vi en något tidig Påsk Lunch på restaurang ”BARBACOA” i Almancil, - där vi varit flera gånger tidigare.

Välkomstdrink med kanapeér mötte gästerna på restaurangens terrass från kl. 12:30, - efter incheckningen hos föreningens Kassör, - Inge.

Totalt blev vi till slut 44 gäster efter en synnerligen dålig start på bokningssidan efter inbjudan.

Solen sken och temperaturen var behaglig under hela eftermiddagen, så vi hade delvis öppna fönster mellan restaurangen ut mot terrassen, där  våra musikanter ”The Golden Boys” hade tagit plats för att underhålla oss med trevlig musik och sång under lunchen och senare till dansen.

Kl. 13:00 ljöd signalen för sittning till de vackert påsk-dukade långborden samt ett stort runt dito inne i restaurangen.

Nu hälsades alla hjärtligt välkomna med lite information om lokaliteterna m.m. innan vi gemensamt stämnde in i vår start-upp sång, - ”Biskops Visa”. Detta följdes omedelbart  av en annan sång ur dagens sångblad  som vi helt enkelt hade kallat ”Påsksång” på melodin, - ”I Sommarens Soliga Dagar”, - under tiden som service-personalen serverade en  ”Spring Vegetables Quiche”.

Omedelbart därefter serverades de individuellt förbeställda förrätterna.

Efter detta frågades de närvarande om de hade något att fira idag? Vår medlem Stefan Solberg fick en varm applåd för att han just hade blivit morfar under dagen och vi hurrade för Margrethe Munch Thore som två dagar dessförinnan fyllde - ”många år”. 

Innan huvudrätterna, - ombads alla damerna att sjunga nästa sång på sångbladet, ”Blåkulla”,  som handlar om kvast-resan till Blåkullaberg på melodin ”Vi Komma från Pepparkakeland”. Ett inslag som damerna verkligen presenterade med stor inlevelse och självfallet erhöll kraftiga applåder och bifallsrop från herrarna.

Efter huvudrätterna informerades om ett föredrag före lunchen på nästa Carpe Diem-träff på restaurang ”CAPI?CE”.

Mellan de olika avbrotten ifrån programledaren, - underhöll musikanterna med trevlig bakgrunds-musik och sång, - medan en och annan gäst gick ut på terrassen för att dansa till, - i samband med en liten rök-paus ibland.

När efterrätterna var avklarade började ”tuppen” gala och gästerna ombads att på bästa sätt taga aktiv del i vår traditionella ”Chicken Dance”. Detta blev som vanligt en fantastisk succé med många väldigt duktiga och snabb-dansande deltagare. Kristina Schmidt visade sig hänga med allra längst i musikens tempo och blev korad till vinnare. För den bravaden erhöll hon en CD-skiva med titeln ”Welcome to Our World”, - med sång av en tämligen okänd ”artist”.

I samma veva utsågs också (oanmält av programledaren) den person som hade klätt sig mest påsk-likt - dagen till ära - och som för detta erhöll en flaska ”Cava”, - nämligen Margarethe Munch Thore som var GUL från topp till tå.

Nu blev det dags för kaffe med eget inköp av vad baren hade att erbjuda. Detta samtidigt som dansen tog full fart ute på terrassen. Personalen avtackades och ett hjärtligt tack för idag och Glad Påsk till samtliga deltagare utropades med önskan om ett snart återseende den 9:e Maj, - till föredraget och den efterföljande lunchen, - innnan vårt sommaruppehåll.

(Efter detta samlades samtliga Styrelseledamöter och Styrelsesuppleanter för ett utannonserat Styrelsemöte.)