Avslutning på säsongen-lunch 09.05.2019

 

Vi började dagens våravslutningssammankomst i restaurang CAPI?CE´s möteslokal kl. 11 med ett intressant och trevligt presenterat föredrag med bilder av Christina och Ted Hagelborg. De berättade med stor inlevelse om sin flygning i Nils Holgersons spår med sitt lilla två-sittsiga flyplan ”AKKA ONE” inspirerad av Selma Lagerlöfs bok, - ”Nils Holgersons underbara resa genom Sverige”.

Det blev en synnerligen underhållande timme med åtskilliga följdfrågor innan vi samlades för en välkomstdrink kl. 12:30 i restaurangens trädgård.

Vi blev endast 35 gäster som kl. 13 bjöds  till sittning för en efterlängtad lunch inne i den mysiga restaurangen.

Medan vin och drycker serverades lät inte vår sedvanliga gemensamma start-upp sång vänta på sig och blev - som vanligt - en trevlig  inledning på eftermiddagen.

Efter detta var restaurangens personal på hugget med att snabbt servera våra respektive smakfulla italienska förrätter.

Detta följdes omgående av att vi i snabb takt gemensamt sjöng en vers på ”Jag Tror Jag Tror På Sommaren” och en vers på - ”I Sommarens Soliga Dagar” till ett  inspelat musik-arrangemang.  Detta för att eventuellt framkalla en känsla av den stundande sommaren - som Algarve redan bjudit på under en tid - för avresande nordbor.

Så blev det dags för de spännande italienska huvudrätterna att serveras under tiden som gästerna livligt samspråkade med varandra, - som vittnade om att stämningen var god.

Nu blev det lite information om kommande event utanför Carpe Diems ordinarie sammankomster. Nämligen det årligen återkommande 17:e maj firandet på restaurang ”AQUARELLE” (alldeles runt hörnet) samt Midsommar-firande (sedan I fjol) som kommer att äga rum för eventuellt kvarvarande medlemmar och vänner som så önskar. Detta kommer att ske under Marianne & Göran Levins regi tillsammans med deras vänner och gäster på  midsommardagen. Information om när, var och hur kommer att sändas ut vi e-mail.

När efterrätterna hade avverkats informerades om att nästa ordinarie CD-träff är planerad att äga rum den 10:e oktober.

Under det att kaffet serverades (med separat inköp från baren) avtackades köks- och servicepersonalen för deras fantastiska insats  under eftermiddagen.

Innan vi skiljdes sjöng vi avslutningsvis tillsammans den s.k. ”CD´s Festvisa” på melodin “Kalle på Spången”. Efter den gemensamt framförda första versen sjöng  endast - de för dagen närvarande styrelseledamöterna - Inge, Ragnhild och Kent en egen version på samma melodi som tack för säsongen.  Detta  följdes av att vi högt och ljudligt  gemensamt  avslutade sjungandet med den första versen igen.

Av lunchen återstod nu endast ett stort TACK för den nu avslutade säsongen med ett hjärtligt VÄLKOMNA TILLBAKA till hösten med önskan till alla om en trevlig och skön sommar!

 

Nedan några bilder från föredraget och lunchen.

🙂