Valentine-Lunch 14.02.2019

 

Valentine inföll som vanligt den 14:e Februari, - och i år passade detta alldeles utmärkt in på en Torsdag som vi vanligtvis brukar träffas på.

  Vi återvände till restaurang ”CAPI?CE” efter ett lyckat Carpe Diem´s nyårsfirande där, - och nu erbjöd de oss en minst lika lyckad ”Valentine-Lunch”. Denna gången med italienska välsmakande och vackert dekorerade för- huvud- och efterrätter.

 Vi samlades för mingel med ”Aperitivo” kl. 12:30 efter att 34 åhörare dessförinnan lyssnat på ett föredrag av en känd kultur-profil från södra sverige, Barbara Fellgiebel, som besökte Algarve under några dagar. Hon berättade om sin farfar som försökt mörda Adolf Hitler. Föredraget ägde rum i ett angränsande och väl passande rum för ett sådant inslag inom restaurangens väggar.

  När signalen för sittning till bords ljöd, - så hade samtliga 48 bokade lunchgästerna samlats, tagit plats i restaurangen och hälsades välkomna.

  Innan vi gick vidare anbefalldes gästerna om att deltaga i en tyst minut för vår medlem sedan många år, Simon Bonnier, som dessvärre avled den 22:e Januari efter en längre tids sviktande hälsa.

 Efter detta plockades sångbladet med ”Carpe-Visan” fram för att i gammal god stil gemensamt stämma in i, som ett tecken på att Carpe Diem Lunchen tagit sin början.

  Detta följdes av att samtliga herrar ombads att ställa sig upp för att utbringa ett fyrfaldigt leve för alla kvinnor omkring oss med anledning av dagen till ära, - ”Alla ❤-ns Dag”.

 Vin och övriga önskade drycker hade redan börjat serveras medan förrätterna nu inte lät vänta på sig utan var fort på plats till allas förtjusning.

  Efter förrätten sjöng vi återigen en sång ifrån ett annat  sångblad med texten - ”Man Skall Leva För Varandra”, - och detta till en munter och trevlig inspelning med gruppen ”Trio Me Bumba”.

 Efter huvudrätterna informerades om att Carpe Diem fyller 13 år den 24:e Februari. Vidare att Carpe Diem bildades mest tack vare kvinno-gruppen ”Frejorna” som under en längre tid redan träffades månadsvis.

 Herrarna lämnade och hämtade sina damer regelbundet till de olika träffarna och tyckte en dag att de också kanske kunde träffas regelbundet på något sätt. Sagt och gjort - så blev det. - och pågick en kortare tid innan en del kvinnor gärna ville följa med till våra möten. Enär vi inte hade profilerat oss som  en ”herr-klubb” var detta givetvis inga problem, - och på den vägen är det alltjämt till stor glädje för oss alla!!   😀

 Nu hade programledaren (Kent) tänkt framföra en ”play-back” sång  ur sin för 15 år sedan inspelade CD-skiva, - ”Welcome to Our World”, när det plötsligt inträffade några tekniska problem innan slutligen låten ”I Fall to Pieces” (som bl.a. handlar lite om ”hjärta och smärta”) kunde genomföras. Efter framförandet kom en följdfråga till gästerna om vem som 1961 först lanserade den sången. Efter åtskilliga namnförslag lyckades Randi Piro utropa rätt svar - ”Patsy Cline”. Hon tilldelades därmed en CD-skiva där just den framförda låten finns, - tillsammans med flera andra. En kartong med 25 CD-skivor av nämnda typ donerades nu till Carpe Diem för eventuella intresserade att inhandla för €5/st. för att därefter direkt tillfalla Carpe Diem-kassan.

 Efter de läckra efterrätterna blev det dags att utse vinnaren av bästa Valentine-Utstyrseln. Detta visade sig inte vara alldeles lätt enär endast ett fåtal gäster hade följt uppmaningen i inbjudan. Men det blev till slut Margrethe Munch Thore som utsågs till vinnare och tog hem priset. En inramad Gravering från 1883 av en engelsk konstnär vid namn David Col, (värderad till €80) som Ragnhild Olsen-Anfroy vänligen hade donerat till Carpe Diem. 

  Innan kaffet serverades blev det utdelning av en vacker röd ros till varje lunch-deltagare - kvinna som man. Detta hände under tiden som vi ur sångbladet sjöng  ”Min Älskling Du Är Som En Ros”, - medan en inspelning av Sverige´s Radio´s orkester med skönsång av ”Ingvar Wixell” hjälpte oss på vägen.

 Avslutningsvis ombads restaurang-ägaren Loris att framträda tillsammans med sin personal, som bestod av en kvinnlig Köksmästare (direkt från Italien sedan två månader tillbaka), Hovmästaren samt två Servitriser. I sedvanlig ordning utbröt  hjärtliga applåder medan de samtidigt fick mottaga vars en röd ros för deras synnerligen duktiga, vänliga och trevliga bemötande, - under vårt besök.

   (Carpe Diem blev den första grupp som helt-igenom hade blivit serverade en italiensk meny som restaurangens ägare Loris, Köksmästaren och Inge (vår kassör) sammanställt under ett förberedande besök på restaurangen, - tre veckor dessförinnan.)

  Innan det blev ett stort och hjärtligt tack för idag informerades det om att nästa träff äger rum Tisdagen den 12:e Mars på Restaurang & Hotell Skolan i Faro.

 När därefter den tekniska utrustningen m.m. för tillställningen plockades ner och packades tillbaka in i bilen för vår- och samtliga gästers hemfärd,  kom flera vänliga och tydliga bevis på att vi åter hade lyckats åstadkomma en trevlig samvaro för våra Medlemmar och Vänner i Carpe Diem. 

 ETT STORT OCH HJÄRTLIGT TACK TILL ER ALLA! 

    

»»»»»»»»»»»»»»»O««««««««««««««« 

Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till;

admin@carpediem-algarve.org