Nyårs-Middag med Dans 17.01.2019.

Carpe Diem´s nyårsfirande blev en trevlig middag med dans den 17 Januari. Vi träffades för mingel med ”sparkling wine” kl. 19:00 på vår ”nya” restaurang ”CAPI?CE” i Almancil. En mysig restaurang som vi aldrig tidigare besökt i Carpe Diem sammanhang.  Restaurangen har nyligen övertagits av ägaren till vår välbesökta”Aquarelle”, som ligger nästan alldeles ”runt hörnet”.

 När samtliga inbokade 46 gästerna hade samlats kl. 19:45 - gick signalen för att besitta borden som var placerade så att det blev gott om plats på golvet för våra dansanta gäster att senare beträda.

 Under tiden som bordens vinglas fylldes hälsades alla hjärtligt välkomna innan vi började avsluta det gångna  Carpe Diem året, 2018, i gammal god stil med en enkel uppläst nyårsdikt på temat ”Ring, klocka, ring.....”. Detta följdes omedelbart av London´s ”Big-Ben” som slog sina tolv slag medan vi högt och ljudligt gemensamt räknade ner slagen, - följt av ett stort SKÅÅÅÅL - nu till tonerna av  ”Champagne-Galoppen” medan alla närvarande  önskades  ”Ett Riktigt Gott Nytt CARPE DIEM År!” Ceremonin avslutades med att vi ur sångbladet därefter sjöng ”Auld Lang Syne” till en pampig inspelning av BBC´s orkester med vacker körsång på engelska tillsammans med minst lika vacker sång ifrån kvällens "Carpe Diem Kör" - som sjöng den svenska texten!  🤩

 Nu blev det så dags att återgå till ordningen och börja vårt nya år med Carpe Diem´s egen öppningssång ”Biskops Visa” som vi normalt kallar - ”Carpe Sången”.

Därefter presenterades vår underhållare för kvällen, Vernon Delauney, som under flera år på ett synnerligen trevligt och behagligt sätt låtit oss ta del av hans musik och sång till maten, - och medryckande dansanta sådana senare under kvällen.

 De läckra förrätterna lät nu inte vänta på sig längre, - utan serverades i snabb takt. Dessa tre olika smakfulla rätterna visade sig vara jämt fördelade över gästernas önskan, tycke och smak och alla såg helt nöjda ut.

 Därefter följde lite information om vår nästa gemensamma träff som blir en ”Valentine Lunch” som  föregås av en föreläsning av en besökande kulturprofil ifrån södra Sverige, - Barbara Fellgiebel. Ämnet är; ”Min Farfar Försökte Mörda Adolf Hitler”.

 Bland de fem olika huvudrätterna som sedan serverades   blev rätten ”Ossobuco alla Milanesa with Mushroom Risotto” den mest förbokade och tillika en succé, - liksom de övriga fyra redan bokade läckra och välsmakande huvudrätterna.

 Innan efterrätten framfördes ett stort och hjärtligt tack till alla som under det gångna året medverkat till att hålla Carpe Diem vid liv genom att fysiskt och helhjärtat deltagit vid våra många träffar och ekonomiskt bl.a. bidragit med årsavgiften på € 20 till vår verksamhet som registrerade medlemmar.

”Crepe al Ciocolato, - crepe with vanilla ice cream and hot Chocolate” blev den mest önskade efterrätten av de tre som vackert och smakfullt presenterades och serverades. Detta skedde medan det att Vernon så vackert började skruva upp musik-tempot en aning, vilket följaktligen resulterade i att några dans-sugna gäster redan intagit dansgolvet och därmed lät sina respektive efterrätter vänta en stund.

Nu blev det så dags för kaffe - eller te - med t.ex. ett litet extra inköpt tillbehör till detta från barens många olika delikata drycker.  

 Straxt innan dansen var i full gång vid 22-tiden meddelades det att kvällens sista dans tyvärr kommer att utlysas straxt efter 23:30.

 Nu fylldes lokalen verkligen av underbara och välkända dansanta toner som resulterade i att dansgolvet snabbt fylldes av par och enskilda individer med en påtalande utstråling om en glädjerik upplevelse i dansens - ibland - vilda framfart.

 Har man trevligt, - så går ju som bekant tiden fortare än man tror. Så alldeles innan sista dansen, - avrundades aftonen med ett stort tack till samtliga gäster för deras vänliga deltagande. Ett lika stort tack riktades till restaurangens ägare (Loris) och hans duktiga personal som helhjärtat hade gått in för att vi skulle trivas på alla sätt och vis. Detta gällde naturligtvis inte minst vår eminenta underhållare, Vernon, med sin trevligt varierande musik- och sång repertuar.

 Vid midnatt hade de flesta gästerna lämnat lokalen efter en förhoppningsvis lyckad hel-kväll i vänners glada lag.

Det känndes i alla fall så! 🤩  

  Ett stort TACK till

Egil Borgersen

- som var vår fotograf under kvällen!

 »»»»»»»»»»»»»»»O«««««««««««««««

 Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till;

admin@carpediem-algarve.org