Jul-Lunchen 06.12.2018.

Torsdagen den 7:e December hade vi igen en trevlig och mysig Jul-Lunch på restaurang “Aquarelle” i Almancil.

Personalen hade kvällen dessförinnan satt upp de röda jul-gardinerna i restaurangens fönster och ägnat tidig förmiddag, innan gästerna började anlända, med att placera ut övriga jul-dekorationer för att höja stämningen till vår ära.

Efter några återbud blev vi slutligen totalt 52 medlemmar,  vänner och gäster som svarat på inbjudan.

Välkomstdrinken  och tillika Inge´s hemgjorda Jul-Glögg med dess tillbehör som pepparkakor m.m., kunde avnjutas utomhus under den avsatta mingel-tiden från kl. 12:30. De flesta gästerna var tidigt på plats och kunde njuta av det fantastiskt fina vädret med en stor värmande sol under samspråkandet med varandra på alla håll och kanter. Så det blev en härlig stämning redan ifrån första början.

Klockan 13:00 blev det sittning till bords och när samtliga hade hittat en plats, hälsade Presidenten hjärtligt välkomna med en något skraplig sångröst - "Goder Middag, Goder Middag var Medlem och Gäst, - vi önskar eder alla en fröjdefull fest”. Omedelbart därefter föjde naturligtvis vår gemensamma ordinarie start-upp sång ”Biskops Visa” (även kallad ”Carpe-Visan”) med ett strålande resultat.

På borden fanns nu redan bröd, smör och pastejer samtidigt som vinet  började serveras i väntan på de tre olika förrätterna. Även i år blev silltallriken - med snapsen - den mest önskade och populäraste förrätten. Detta blev anledningen till att vi mer eller mindre spontant omgående stämnde in med ”Hej Tomte-Gubbar Slå i Glasen .....”  med ett kraftfullt SKÅL som avslutning.

Vår ålderkvinna, Kirsten Pedersen, som varit oss trogen sedan Carpe Diem startades 2005 kunde inte deltaga under November-Lunchen p.g.a. pyssel och stök i sitt hem med anledning av besökande släkt och vänner på denna sin födelsedag. Detta resulterade i att hon nu istället, här på plats idag, kunde hyllas och hedras med ett fyrfaldigt HURRA för sina - denna dagen - uppnådda hela 87 år och 28 dagar.

Innan huvudrätterna serverades blev det dags för vår traditionsenliga ”Norsk-Kören” att samlas för att gemensamt framföra den trevliga jul-sången, - ”På Låven Sitter Nissen”. I år blev det åtta entusisastiska kör-deltagare som gjorde ett bejublat framträdande inför en lika entusiastisk publik som med kraftfulla applåder visade sin stora uppskattning för det trevliga och livliga inslaget.

De välsmakande- och vackert dekorerade huvudrätterna hade nu väntat länge nog, - men var snabbt på plats till allas förtjusning medan vinet alltjämt ”flödade”.

Därefter plockades sångbladen fram och gemensamt sjöng vi så ”White Christmas” till en lämpligt utvald instrumental lugn och behaglig inspelning.

När det nu blev dags för de goda efterrätterna visade det sig att valet av ”Tiramisu” blev den efterrätt som hade dragit mest intresse av deltagarna att välja.

Efter efterrätten blev det nu helt plötsligt en aning oroligt i restaurangen när en viss vitskäggig person i röd luva och dräkt knackade på och gjorde sig märkbart påstridig om att han inte kunde hitta sin assisterande Nisse-kollega ”Henke” p.g.a. att han hade svårt att se till följd av nedsatt syn. Även ”Henke” dök  upp i andra ändan av lokalen och sökte efter ”Nisse”.  Det blev  lite tumult fram och tillbaka innan dom slutligen fann  varandra med vars en tomtesäck fulla med julklappar till församlingens stora glädje. Vissa i församlingen hade varit snälla och förärades med en liten present, - medan några enstaka dessvärre fick avstå p.g.a. olika anledningar.

Tomtarnas inslag blev ett synnerligen trevligt avbrott, - och när stöket lagt sig utbrast vi alla i stora och varma applåder för våra duktiga aktörer ur medlemsgruppen, - Nils Lundmark och Henrik Nenzén.

Traditionsenligt tände vi nu några levand ljus på borden, - plockade fram sångbladet och gemensamt  sjöng den vackra sången ”Låt Mig Få Tända Ett Ljus”,  till inspelad musik av Ingmar Nordströms orkester.

När kaffet därefter började serveras, - så stod hon plötsligt där - vår egen lilla kära och söta ”Tomtenissa”, Randi Piro, med sin nybakade och fantastiskt vackert dekorerade traditionella ”KRANSEKAKA” som vi alla fick den stora äran att njuta av till kaffet.  

Därefter blev det ett stort tack för idag med hopp om att snart ses igen efter helgerna för vår speciella Nyårs Middag med Dans den 17:e Januari på restaurang ”CAPI?CE”. 

Den mysiga och allmänt trevliga och stämningsfulla Jul-lunchen avslutades med en växelsång,  - i tur och ordning.  

Först ut var styrelseledamöterna - följt av övriga medlemmar/gäster  - medan en pampig gemensam avslutning följde på den så välkända texten i Jul- och Nyårs- sammanhang,

... ”We which you a Merry Christmas, We which you a Merry Christmas, We which you a Merry Christmas and a Happy New Year”!!!

 »»»»»»»»»»O««««««««««

  Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till;

   admin@carpediem-algarve.org