X-tra Årsmöte och Lunch 08.11.2018.

 

 

Torsdagen den 8:e November hade vi  vårt ordinarie Extra Årsmöte med efterföljande lunch på Hotell- och Restaurangskolan i Faro.

Vi blev 26 fullvärdiga Medlemmar av totalt 93, som träffades på andra våningen i skolans fina styrelserum. Mötet pågick från kl. 11 till 12:15.

Kl.12:30 träffades vi därefter nere i Restaurangen där ytterligare 19 Medlemmar och Gäster anslöt sig för mingel med välkomstdrink och kanapeér.

Straxt efter kl. 13 blev det sittning till fyra vackert dukade långbord och ett runt dito.

Efter välkomsthälsningen blev det som vanligt dags för vår start-upp sång - ”Carpe Visan” - som samtliga kraftfullt instämde i.

Detta inslag efterföljdes av några blygsamma applåder från den unga elevskaran som under morgonen och förmiddagen varit fullt upptagna med iordningställandet av bord, stolar och dukning m.m. och som nu stod  väntadende på sin uppgift att på bästa sätt servera oss, - under noggran uppsikt av sina lärare.

Vår fem rätters meny hade första-års eleverna till blivande kockar satt ihop tillsammans med sina lärare några dagar dessförinnan, med hänsyn bl.a. tagen till några gästers olika föranmälda önskemål beträffande allergier m.m.

Nu var kökseleverna samlade i köket för att tillaga och förverkliga  vår special-arrangerade matsedel under ett vakande öga av skolans Köksmästare.

Uppehållet mellan de serverade rätterna blev dessvärre lite längre än normalt, - någonting som vi var väl införstådda med kunde hända. Men, - den som väntar på något gott....o.s.v.   

Lite information om mötet som föregick lunchen följde härnäst, där ett viktigt inslag bestod av att bl.a. välja funktionärer för 2019. De flesta av de sedan förra året redan invalda varande funktionärerna för 2018 blev omvalda tillsammans med två nyinvalda Medlemmar. Vidare blev det bl.a. beslutat att medlemsavgiften €20 p.p. och år kvarstår för 2019. 

Därefter plockades sångbladet fram igen för att gemensamt sjunga, - ”Så Länge Rösten Är Mild” (på melodin ”Så Länge Skutan Kan Gå”) – med en efterföljande SKÅL! Under sången - som avbröts vid ett par tillfällen - fick den självutnämnde ”försångaren” bytas ut mot tonsäkra  Birgitta Nenzén´s vackert framförda, felfria melodi-stämma som slutligen ledde till ett pampigt avslut. 

Applåder av eleverna!

Lite senare blev det åter dags att tillsammans stämma in i en annan trevlig sång  ur sångbladet, - nämnligen ”Kan Du Vissla Johanna”. Här visade det sig att damerna vara helt överlägsna herrarna i växelsångens konst, - med att ljudligt, melodiskt och trevligt vissla sin speciella part.

Applåder följde även denna gången av eleverna som nu faktiskt började titta lite vaksamt på varandra med ett lätt tillbakahållet fnissande och en undrande blick! ......Vad håller dom på med???

Nåväl, - rätt som det var innan efterrätten serverades - tog sig programledaren friheten att be om att få spela upp en ny-populär country-sång för oss lite äldre att lyssna till och  kanske förlika sig med. Efter medgivande ifrån gästerna trycktes på knappen, - och ut strömmade sång- och musikstycket ”The Older I Get” framfört av Alan Jackson på sin gitarr tillsammans med några musikkollegor.

Inte alla delade avlyssningen som njutbar och sann, - vilket kanske delvis kunde bero på att volymen ur högtalaren dessvärre blev något för hög.   :-(                          

När service-personalen började servera kaffet kom kökspersonalen in i restaurangen och fick mottaga stående applåder från oss alla som ett välförtjänat stort tack. Kökseleverna och deras lärare svarade omgående med applåder tillbaka för oss, - för att visa sin uppskattning för vår tacksamhet och tålamod.

En stund senare kontrade vi restaurang-elevernas tidigare applåder för vårt sjungande, - genom att med stående applåder tacka för deras- och lärarnas trevliga och behagliga bemötande under eftermiddagens service.    

Efter drygt fyra timmar med god mat och dryck m.m. blev det så dags för ett stort, varmt och hjärtligt tack för idag, - med ett förhoppningsvis snart återseende på t.ex. jul-lunchen den 6:e december.

»»»»»»»»»»O««««««««««

 Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till;

  admin@carpediem-algarve.org