CD-Lunchen - 11.10.2018

 

Torsdagen den 11 Oktober hade vi säsongens första Carpe Diem träff på den ny-gamla f.d. restaurangen ”Belo Mundo” i Almancil, som under ny ledning och lite renovering nyligen öppnat ett högklassiskt portugisiskt ”Steak-House” under namnet ”BARBACOA”. De nya ägarna driver fem restauranger i Almancil/Vale do Lobo-området och kände till vår verksamhet från bl.a. Valentine-Lunchen vi hade hos dem i våras på restaurang ”Pimenta & Pasta”.

Vi hade hoppats att kunna sitta ute med sol och vackert väder i den trevligt arrangerade trädgården som då kunde ta lite fler gäster. Men väderutsikterna gjorde dessvärre att vi inte vågade ta risken att boka utomhus, utan istället begränsa antalet gäster för restaurangens inomhus-del. Och tur var detta, - eftersom eftermiddagen bjöd på flera blöta inlägg ifrån ovan!

Klockan 12:30 började välkomstdrinken (Prosecco) att serveras och när samtliga inbokade 54 gäster var på plats, - blev det sittning till bords kl. 13:00.

Välkomna-Tillbaka hälsningen efter fyra månaders sommaruppehåll följdes omedelbart av att vi, i gammal god stil, tillsammans sjöng vår start-upp sång  – ”Carpe Visan”.

»»»»»»»»»»O««««««««««

           Därefter dämpades stämningen för en gemensam minnesstund för två av våra medlemmar som dessvärre avlidit under sommaren.

Vår sedan Carpe Diem´s början (2005), mycket aktiva medhjälpare och trubadur, Sjökapten LENNART FAGERSTRÖM (73) avled hastigt på sjukhuset Gambela i Faro den 27:e Juni, - efter en kortare tids sjukdom.  

Efter några ord om Lennart´s liv som sjöman, reseledare och trubadur för bl.a. RESO m.m. följde en önskan från Lennart´s sambo, Ursula Beckman, om att spela en sång som hon starkt förknippade med Lennart. En känslomässig uppspelning av John Denver som sjöng ”Leaving on a Jet Plane”. Efter sången hedrade vi Lennart med en tyst minut.

PER LINDER (73),- en trogen medlem som under flera år av Carpe Diem´s verksamhet frekvent besökte våra träffar tillsammans med sin hustru Karin, - har dessvärre också avlidit efter en sinande hälsa. Per avled i sitt svenska hem den 13:e maj. Tillsammans med Karin, som var närvarande under lunchen, hedrade vi Per med en tyst minut.

Minnesceremonin avslutades med ett ståtligt och pampigt musikaliskt arrangemang av ”Amazing Grace” som framfördes av gruppen IL Divo.

»»»»»»»»»»O««««««««««

Medan vinglasen nu sakteligen började fyllas serverades en ”Amuse Bouche”, innan de läckra förrätterna bestående av ”Cesar Salad” eller ”Salmon Carpaccio serverades.

Mellan förrätten och huvudrätten presenterades restaurangens båda delägare, - José och Sandro som var glada att se oss igen, - nu i deras nya restaurang. Vi fick bli deras första lunchgäster på ”Barbacoa”, - enär de inte planerade servera fortlöpande luncher förrän till våren. Så, - visst kändes det lite speciellt att vara gäst här idag.

Innan huvudrätterna ”Grilled Tofu”, ”Sea Bream Fillets” eller ”Black Angus Picanha Steak” rullades in för servering, fick vi njuta av en läcker och uppfriskande ”Lemon Sorbet”.

Efter de välsmakande och vackert presenterade huvudrätterna, ombads gästerna nu att plocka fram sångbladen för att tillsamman klämma i med ”Carpe Diem´s Höstvisa” till den välkända melodin, - ”Kalle På Spången”.  Oj, - vilket ös det blev i den sången!!  🤩

Efterrätten, - som nu hade fått vänta en stund, bestod av de delikata godsakerna, -  ”Warm Apple & Walnuts Tartalet” eller ”Rich Chocolate Mousse”.

Under kaffet som följde med bl.a. själv-insköp av diverse avec från baren, blev det dags för ett stort och hjärtligt ”Tack för Idag” till alla gäster med hopp om ett snart återseende på t.ex. Hotell & Restaurangskolan i Faro den 8:e November.  

Avslutningsvis, - så tror vi (Inge & Kent) att vi inte var ensamma om att tycka att lunchen på ”Barbacoa” blev en mysig, trevlig och synnerligen högklassig upplevelse. God mat och dryck samt en helt igenom service på topp-nivå. 

👍

 

»»»»»»»»»»O««««««««««

 

 

 Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till;

 

admin@carpediem-algarve.org