Påsk-Lunch 12.04.2018.

 Den 12:e April hade vi en försenad Påsk-Lunch på restaurang Aquarelle i Almancil.

45 gäster trotsade den regniga och blöta förmiddagen och kom till lunchen med glatt humör och glimten i ögat. P.g.a. regnet fick dessvärre lunch-incheckningen och den efterföljande välkomstdrinken (som  normalt brukar ske ute på altanen) nu istället ske under tak inne i restaurangen. Solen tittade emellertid fram med jämna mellanrum redan någon timme senare.

Straxt efter kl. 13 blev det sittning vid borden som var dekorerade med söta påsk-servetter och påsk-godis. Vår gemensamt framförda start-upp visa lät inte vänta på sig, utan spelades snabbt upp för alla att medverka i. Det visade sig vara en mycket imponerande samling sångfåglar som verkligen gjorde sina sångröster den äran, - till och med utan att läsa  från sångbladet. Fantastiskt!

Därefter följde lite allmän information om restaurangens olika lokaliteter m.m. samt en påminnelse om att brickorna (A-I) för matvalen snarast skulle läggs ut, för service-personalens noteringar om de individuellt önskade maträtterna.                               

Vidare informerades gästerna om att vår medlem och interna Revisor i klubben, - John Abrahamsen - dessvärre hade blivit inlagd på sjukhus i Faro för lung/hjärtbesvär. Samtliga närvarande ombads att skänka John en varm tanke med hopp om en snar och hållbar förbättring.

Efter förrätten tog församlingen ton igen och sjöng ”Hej Gamla Gummor”, - på melodin ”Hej Tomte-Gubbar”. Sången handlade om ”Gummornas” kvast-resa tur & retur till ”Blåkulla”på ”Skärtorsdagen”.

Efter detta utbringades ett fyrfaldigt leve för en glad, trevlig och trogen medlem - Margrethe Munch Thore - som just hade firat en aktningsvärd födelsedag med sin familj och nära vänner.

När den som vanligt alltid välsmakande huvudrätten avslutats var det dags igen att tillsammans sjunga ytterligare en ”Påsksång” ifrån sångbladet, - nu på melodin ”I sommarens soliga dagar”. Den handlade om ett Ägg, en Tupp och en Höna med en Kyckling i det gröna.  🙂

Så blev det en kortfattad information om ett stundande ”Carpe Diem Special”, som kommer att avsluta säsongen inför sommaruppehållet den 10-Maj i Portimão. Vi skall träffas vid hamnen för att där borda en nygammal fransk fregatt, ”L´Hermione”, för en guidad tur med efterföljande lunch. Maten kommer att serveras någonstans i ett skyddat område på kajen i anslutning till fartyget. E-mail om nämnda event har redan sänts ut och finns även på hemsidan att taga del av under rubriken - ”Aktuell Inbjudan”.

När efterätten var avslutad var det dags för vår påsk-lunch tradition, - att  bjuda upp alla gästerna till att dansa - ”The Chicken Dance”.  De allra flesta ställde sig upp och det blev en helt fantastisk stämning med trevliga och delvis individuella dans-inslag som vi aldrig tidigare skådat. Det blev naturligtvis endast ett fåtal duktiga aktörer som orkade dansa hela vägen till slutet när det accelererande musik-tempot nådde sin kulmen. En av de skickligaste och snabbaste dansörerna som kunde hålla tempot med de enskilda gesterna, - var onekligen Robert Blanc.

Ovan aktivitet blev uppenbarligen ett lyckat, trevligt och roligt inslag innan det nu var dags för kaffe under prisutdelningen för bästa ”påsk-utstyrsel”. Av gästernas applåder och övriga reaktioner att döma bland några utpekade kandidater till priset, - rankades Ragnhild Olsen-Anfroy som klar vinnare. Men Ragnhild som hade donerat dagens pris lät följaktligen detta gå vidare till nästa person i ordningen, - som blev Birgitta Thunborg. Priset bestod av en värdefull inramad gravering från 1883 av den tyska konstnären Albert Müller Lingke (1844-1930).

Medan solen alltjämt visade sig med jämna mellanrum, och regnet lagt sig till ro, avslutades nu en mysig och trevlig eftermiddag i vänners glada lag med ett stort och hjärtligt tack för idag, med  förhoppning om ett snart återseende! T.ex. redan den 10:e Maj ombord på segelfartyget ”L´Hermione” - innan sommaruppehållet.  

      

»»»»»»»»»»»»»»»O««««««««««««««« 

 

Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till:

 

admin@carpediem-algarve.org