Årsmöte med Lunch - 15.03.2018.

 

Den 15:e Mars träffades vi på restaurang A Floresta i Almancil för Årsmöte med efterföljande Lunch.

Mötet påbörjades kl. 11, med ordinarie Medlemmar och några åhörande gäster och avslutades vid 12-tiden.

 Därefter blev det incheckning för lunch med välkomstdrink, innan sittning till bords kl. 13.

 32 deltagande lunchgäster hälsades välkomna innan det blev dags för den inledande och alltid återkommande gemensamma start-upp sången - ”Carpe Visan”- (Biskops Visa”).

 Därefter anbefalldes om en tyst minut för vår  långvariga och trogna Medlem sedan Carpe Diem´s början – Ulla de Jager (83) - som avled efter en tids sjukdom den 19:e Februari. Omedelbart därefter hedrade vi Ulla genom att tillsammans avlyssna den av Andrea Bocelli & Sarah Brightman framförda sången, - ”Time To Say Good Bye”.

Efter lite tilltugg bestående av bröd, smör och diverse pålägg på borden var det dags för de olika förrätterna. Köksmästarn´s  goda  Fisksoppa eller den lika goda Räk- och Kyckling salladen.

Vi sjöng sedan tillsammans från sångbladet den upptecknade texten ”Du Gamla Vin” - på melodin till ”Du Gamla Du Fria”, innan det blev dags för de välsmakande huvudrätterna, - grillad Sea Bass filé eller stekt filé av Anka.

 Därefter lite mellan-snack om årsmötets innehåll - i stora drag, - samt att en helt i trä nybyggd kopia av det franska segelfartyg från 1779  - ”L´Hermione” - kommer att besöka Portimão den 8-10 Maj.

Vi skall försöka få till stånd ett gemensamt Carpe Diem besök ombord, för en guidad tur någon av dagarna, - med hjälp av vår Styrelse-Ledamot Ragnhild Olsen-Anfroy.

Så var det dags för de smaskiga efterrätterna, ”Cream Cake”, ”Caramel Pudding” eller uppfriskande färsk Fruktsallad. Men innan dess klämde vi gemensamt i med sångbladets sista text - "Carpe Diems Festvisa" - på melodin "Kalle På Spången".                  

Den trevliga eftermiddagen i Carpe Diem´s anda började nu lida mot sitt slut när köks- och serveringspersonalen ombads att komma ut för en välförtjänad applåd som tack för den utsökta maten och serveringen.

 När kaffet sedan serverades valde flera gäster att dricka detta ute i solskenet på altanen.

 Därmed återstod nu endast ett stort och hjärtligt tack till alla för idag, - med hopp om ett  snart återseende, - kanske  redan till Påsk-Lunchen den 12:e April!? 

 

»»»»»»»»»»O««««««««««

 

Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till:

admin@carpediem-algarve.org