Valentine-Lunchen - 15.02.2018.

 

Vi firade Valentine den 15:e Februari på en - för Carpe Diem - ny restaurang med namnet ”PIMENTA & PASTA” som ligger på väg M527 mellan Almancil och Vale do Lobo.

Vi var endast 46 gäster som av trevlig personal bjöds på välkomstdrink och kanapéer innan vi satte oss till bords kl. 13. Efter välkomsthälsningen sjöng vi givetvis i gammal god stil vår start-upp sång – ”Carpe-Visan”.

P.g.a. firandet av Alla Hjärtans Dag ombads herrarna att resa sig och utbringa ett fyrfaldigt leve för alla kvinnor i vår omgivning, - och speciellt för dem som vi delar våra liv med.

Därefter började vi - samtliga stående - spela ”Krona eller Klave” som tog några minuter innan vi slutligen hade en vinnare. Som vinnare stod Marianne Wirén ensam kvar och förärades med en fin flaska vin, - donerad av vår Ledamot i styrelsen, Ragnhild Olsen Anfroy. Vinet härstammar från Ragnhilds egen vingård i Frankrike.

Efter en liten ”mumsig” smakretare följde förrätten och därefter sjöng vi gemensamt från sångbladet - ”Man Skall Leva För Varandra” till  accompanjemang av en tidig och trevlig inspelning av ”Trio med Bumba”.

Nu serverades det en läskande ”Lemon Sorbet” före den välsmakande huvudrätten som omedelbart därefter blev framrullad till våra bord.

När huvudrätten var avslutad och i väntan på de läckra efterrätterna - tog sig ”ceremoni-mästaren” friheten att framföra sången ”En Femöres Kola” (Text & Musik av Alf Robertsson) följt av lite mellan-snack om att bl.a. nästa gång vi träffades kommer det att bli dags för Årsmöte med efterföljande Lunch. Platsen för mötet var då ännu inte utsedd.

Under- och efter efterrätten blev det så dags att  utse en pristagare som var ”klädd i någonting som syftar på Alla Hjärtans Dag”. Av nedan bildspel att dömma var det ingen svårighet att utse en klar vinnare, - som naturligtvis blev den alltid lika speciella - och i Carpe Diem sammanhang välkända - Carl von Sydow. Han hade verkligen jobbat hårt för utmaningen. Priset bestod av ytterligare en fin flaska vin som Ragnhild hade donerat, - till vinnarens stora glädje.

Därefter blev det utdelning av en stor vacker, äkta, röd ros till samtliga gäster medan vi gemensamt sjöng ”Min Älskling Du Är Som En Ros” till en på datorn inspelad musik-version.

På förfrågan om gästerna kunde tänka sig att återvända till denna restaurangen vid något annat tillfälle, - blev det ett kraftigt och enhälligt svar - JA! 

Efter kaffet som följde återstod endast ett stort tack för idag med hopp om ett snart återseende.

 

---------------O---------------

 

Ett stort TACK till vår trogna Medlem -

 

Egil Borgersen

- som var vår fotograf under eftermiddagen!

 

--------------------O-------------------- 

 

 Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till;

admin@carpediem-algarve.org