Årsmöte med Lunch 11.03.2020.

 

Onsdagen den 11:e Mars hade vi vårt Ordinarie Årsmöte med efterföljande lunch på restaurang ”A Lagosteira” I Albufeira.

Detta var första gången, på länge, som vi träffades utanför Almancil-området och även första gången på denna lokalt mycket populära restaurangen.

Förberedelserna inför detta event med restaurangens ägare, Paulo, var en synnerligen trevlig och välkomnande upplevelse där ingenting verkade omöjligt. Vid vårt besök fick vi bl.a. träffa flera semestrande skandinaviska lunch-gäster som var mycket nöjda med restaurangen i sin helhet, - atmosfär, mat, service m.m. – så det blev inget svårt val.

Vi började dagen med vårt Ordinarie Årsmöte i restaurangens bar-avdelning, - som var väl planerad av personalen för detta vårt ändamål. Vi blev endast 16 Medlemmar av det totala antalet 62 (som till dagens datum hade betalat in den årliga ”donationen”, - d.v.s. medlemsavgiften). Mötet började kl. 11 och pågick drygt en timma.

Därefter började incheckningen för lunchen medan övriga gäster droppade in efter hand. Vädret var strålande för vårt mingel med välkomstdrink som startade ute på restaurangens uteplats, eller för den som så önskade, inne i restaurangen.

När det blev sittning till bords kl.13 visade det sig att vi blev totalt 33. Detta efter några avbokningar p.g.a. olika anledningar.

Borden var trevligt dukade i restaurangens huvud-avdelning med ett runt bord för åtta- och övriga fyrkantiga för sex gäster med gott om plats. Det fanns även en mindre avdelning för övriga gäster.

Alla hälsades, som vanligt, välkomna med information om lokaliteterna innan vi gemensamt stämde in med bordsvisan iform av ett fint ”a capella” framförande.

Två av våra gäster - ”Gunvor (”Gugge”) & Erik (”Kirre”) - hade sjövägen tagit sig ifrån Malmö den 3:e September i sin fina segelbåt, ”DinoMin”. Efter ett kortare eller längre besök på de flesta marinorna längst en stor del av Europas västkust, anlände de till marinan i Albufeira den 9:e Mars, - alldeles lagom till vår CD-lunch. Paret hade, vid ett liknande seglings-tillfälle besökt vår Oktober-lunch år 2011 och erhöll nu en - Hjärtligt Välkomna – tillbaka hälsning!

Nu blev det så dags för den efterlängtade lunchen som bestod av tre förnämliga förrätter, - varav 90% av gästerna hade valt den läckra ”Fried Prawns with Garlic Sauce”.

I väntan på huvudrätterna plockade vi fram ett sångblad med en text för Herrar/Damer att följa. Detta för att testa våra kvinnors visselkonst genom att tillsammans sjunga ”Kan Du Vissla Johanna”, ............... vilket damerna verkligen visade stor kunskap på att kunna.

Av de de fyra välsmakande huvudrätterna blev den allra mest önskade, -  ”Grilled Lamb cutlets lightly sautéed in Garlic and Olive oil with Potatoes and Vegetables”.

Efter detta blev det nu åter dags att fånga sångbladet för ett nytt ”a capella” framträdande, - nämligen ”Carpe Diem’s ”Festvisa” - som glatt och trevligt presenterades på den välkända melodin ”Kalle på Spången”.

Därefter fick vi glädjen att höra den nyblivna pensionären ifrån Polismyndigheten i Malmö, ”Kirre”, berätta om några utvalda seglings-strapatser under deras äventyrliga och spännande dryga 6 månaders vistelse på sin nuvarande boning, - ”DINoMIN”. Berättelsen blev mycket uppskattad och utlöste varma applåder för detta duktiga och entusiastiska ”seglande par”.

De tre olika goda efterrätterna som nu följde var jämt fördelade över alla gästerna och verkade falla samtliga väl i smaken.

Nu återstod endast de olika typer av kaffe som personalen tog individuella beställningar på, och som därefter serverades i snabb takt innan vår trevliga eftermiddag närmade sig slutet.

Under lunchens gång fick vi glädjen att registrera två gäster som nya Medlemmar i föreningen, Inger och Thomas Lundh, som hälsades Hjärtligt Välkomna med en varm applåd.

Nästa träff är planerad att bli en ”Påsk-Lunch” den 8:e April om den allmänna världshälsosituationen så medger.

Paulo, restaurangens ägare, avtackades med en varm applåd för en synnerligen välordnad mysig och smakfull Carpe Diem-lunch och för uppsättningen som hade gjorts, i baren, inför vårt Årsmöte.

Tack för idag - slut för idag  .............. ”STAY SAFE”!!

 

»»»»»»»»»»O««««««««««

 

Nedan följer några enstaka bilder tagna under lunchen.