Carpe Diem´s Nyårsfirande - 18.01.2018.

 

 

Vi firade in det nya Carpe Diem året den 18:e Januari på - den för oss - välkända restaurangen A FLORESTA i Almancil.

Totalt 37 festligt uppklädda gäster blev slutresultatet efter att flera dessvärre tvingades avboka i sista stund p.g.a. diverse hälso problem.

Välkomstdrinken serverades planenligt kl 19 och eftersom alla var på plats 45 minuter senare, så ljöd signalen för sittning till bords redan före planerade kl. 20.

Därefter var programmet planerat att se ut som följer;

Fan-Far - Hälsa Välkomna - Carpe Diem´s egen version av "Nyårsklockan" följt av att vi gemensamt räknade ner klock-slagen när London´s "Big Ben" ringde ut det gamla och in det nya Carpe Diem året för att omedelbart därefter - högt och ljudligt - skåla in detsamma.

Sedan lyssnade vi till det klassiska och glada musik-stycket "Champagne Galoppen" som i sin tur följdes av att vi gemensamt sjöng "Auld Lang Syne", - ifrån sångbladet.

Så blev det slutligen dags för oss att klämma i med vår egen s.k. start-upp-sång, - nämnligen "CD´s Bordsvisa".

Nu hör det till saken att ovan beskrivning blev en aning avklippt och omkastad här och där beroende på några oväntade tekniska svårigheter som - han som hade hand om det (Kent) - inte fullt behärskade, - men lyckades krångla sig igenom på för stunden bästa tänkbara sätt.

Nåväl, - när "ceremoni-mästaren" lagt ifrån sig mikrofonen och stängt av den krånglande tekniska utrustningen, - blev det så dags att påbörja den efterlängtade delikata middagen.   

Vernon Delauney, - underhöll oss med mjuka toner under för- och huvudrätten och återkom senare i samband med efterrättens slutskede med sprudlande glada och välkända dansanta toner, som lyckades hålla dansgolvet fullt levande. Detta pågick till allas förtjusning under knappt två timmar fram till sista dansen som var utannonserad till kl. 23:30. 

Efter en synnerligen trevlig och minnesrik kväll, packade vi - och många andra - ihop och körde(s) hem, medan åtskilliga endast bekvämt promenerade över till det närbelägna hotellet för natt-logi med frukost.   

Väl hemma känndes det avslutningsvis som om vi alla hade upplevt en trevlig och givande afton med god mat och dryck, bra service och medryckande musik m.m. - i  CD-vänners glada lag. 

 

»»»»»»»» o ««««««««

 

Kvällens självutsedda "fotograf" (Kent) har dessvärre aldrig behärskat den fotografiska konstens många olika vinklingar, - men gjorde sitt allra bästa med en vanlig liten "Olympus/Tough" kamera.

De flesta bilderna, speciellt under dansen, fick dessvärre redigeras bort, - och de som visas här nedan kunde tråkigt not inte bli bättre. Underbart fina och trevliga motiv, - men ..............

En trogen Medlem och tillika hobby-fotograf - Egil Borgersen - noterade dilemmat och erbjöd sig att bistå klubben som vår kamera-man framledes, - vilket mottogs med allra största tacksamhet. 

 

 Här nedan följer nu 48 av "fotografens" bästa foton. 🙂

 

---------------------O--------------------

 

 

Fotografier från detta event har arkiverats och kan återses efter önskemål genom ett e-mail till;

admin@carpediem-algarve.org 

 

 

 

  

  •